Koruna - Bilyeau, Nancy (Knižní klub, 2014)
Píše se rok 1537 a v Anglii vládne Jindřich VIII. Joanna Staffordová pochází ze starobylé šlechtické rodiny, ale rozhodla se vstoupit do kláštera, aby unikla intrikám a nástrahám královského dvora. Když se vydává na nebezpečnou cestu do Londýna, aby v poslední hodince stála po boku své nejlepší přítelkyni, která má být na příkaz samotného krále upálena, netuší, že se sama ocitne přímo na šachovnici mocných a v ohrožení života