Žil jsem mezi malomocnými : strhující svědectví o komunitě vyděděnců - White, Neil (Beletrie - opravdové příběhy, 2010)
Lepra je choroba, která do dnešních dnů vzbuzuje mezi veřejností zděšení a odpor. Toto je pravdivý příběh novináře, který byl kvůli finančním podvodům odsouzen do vězení. Skončil v izolovaném areálu v Carville v Louisianě, kde se kromě trestanců nachází i poslední kolonie malomocných ve Spojených státech. Pacienti zde žijí odtrženi od vnějšího světa i od svých rodin, které mnohdy tají před okolím jejich existenci, aby i na nich neulpělo stigma děsivé nemoci. White, vynikající vypravěč a nositel řady novinářských ocenění, ve svém místy humorném a místy dojímavém vyprávění líčí neuvěřitelné zážitky v uzavřené komunitě vězňů, ošetřovatelů a pacientů, kde se jeho původní strach z nemocných postupně mění v porozumění, a dokonce přátelství.